Att jobba på Remeo
Möt några av våra medarbetare

Cecilia Wallin, Utskrivningssjuksköterska:
Hur länge har du arbetat på Remeo och hur kom det sig att du sökte dig hit?
Jag har arbetat som sjuksköterska på Remeo sedan 2015. Tidigare jobbade jag på en neurokirurgisk avdelning och hade då skickat patienter vidare till Remeo för fortsatt rehabilitering. Jag lärde känna medarbetare från Remeo på en utbildning inom neurokirurgisk omvårdnad och efter det sökte jag jobb på kliniken.
Berätta om din roll på Remeo
Vi är idag tre utskrivningssjuksköterskor som jobbar enligt rullande veckoschema. Resterande tid är jag patientansvarig sjuksköterska i omvårdnadsteam på avdelningen.
I rollen som utskrivningssjuksköterska är min uppgift att hålla mig uppdaterad kring de patienter som är eller är på väg in i utskrivningsfas. Jag deltar i de läkarmöten där vården för patienterna planeras och uppmärksammar läkarna på de vårdbehov och insatser som kommer behövas för att fortsatt vård i hemmet ska fungera efter utskrivning. Jag deltar även vid veckovisa målronder som omvårdnadsteamet och rehabiliteringsteamet gemensamt har där vi uppdaterar både kortsiktiga och långsiktiga mål för alla patienter.
Som utskrivningssjuksköterska är jag ”spindeln i nätet” i planeringen av de avancerade utskrivningarna. Jag har ett stort ansvar inför hemplaneringen för att patienten ska få en så god vård som möjligt i hemmet efter tiden på Remeo. Jag har kontakt med kommun och primärvård via ett regionalt digitalt kommunikationssystem, NRC – Nationellt respirationscentrum, Försäkringskassan, IVÄ och andra samarbetspartners.
Om patienten har behov av assistenter efter hemskrivning, så är jag behjälplig i kontakten med assistansbolag. Tillsammans med våra utbildare är utskrivningssjuksköterskorna ansvariga för assistansutbildningen som sker vid Remeo.
Vad är det bästa med att jobba på Remeo?
En kombination av bra kollegor, ett nära lyhört ledarskap och en spännande patientvård. En mindre arbetsplats ger stora möjligheter till individuell utveckling och delaktighet i att skapa nya roller utifrån de behov vi identifierar i verksamheten.

Arvid Linnér, Kvalitetsledare
Hur länge har du jobbat på Remeo och hur kom det sig att du sökte dig hit?
Jag har varit med sedan Remeos första år 2013. Jag är sjuksköterska och arbetade tidigare på en hjärtavdelning på Södersjukhuset. Två av mina tidigare kollegor från sjukhuset berättade om att de var delaktiga i uppstarten av en ny vårdinrättning i Sköndal i samarbete med AGA. Ett äldreboende i Sköndal byggdes om till en vårdavdelning med intensivvårdskapacitet. Där skulle ”intensivvårdsnära rehabilitering” bedrivas, ett vårdkoncept som var (och är) unikt för Sverige.
Jag lockades av möjligheten att få vara med och utveckla något nytt och tyckte att konceptet var väldigt intressant. Det fyllde ett behov för en patientgrupp som jag upplevde ofta hamnade snett i den etablerade vården.
Hur har din egen resa inom Remeo sett och ut och vad innebär din nuvarande roll?
Den första tiden jobbade jag som sjuksköterska men det kliniska arbetet var ganska långt från det jag var van vid från Södersjukhuset. När jag började hade vi bara en vårdplats öppen och vi vårdade vår andra patient någonsin. Vid sidan av den kliniska tjänstgöringen var vårdutveckling och sjukhusadministration en stor del av min arbetsvardag, eftersom kliniken var under uppbyggnad. Jag blev snabbt involverad i olika arbetsgrupper och projekt. Mitt första stora uppdrag var att tillsammans med en kollega införa och anpassa journalsystemet Take Care.
Efter att ha haft en delad samordnarroll under en period började jag fokusera alltmer på verksamhetsövergripande frågor kopplat till bemanning, resursplanering och dokumenthantering. Tillsammans med min nuvarande chef utvecklade jag även ett anpassat verktyg för vårdbehovsmätning. Så småningom tillträdde jag en projektanställning som processansvarig för kvalitetssystem och strategisk bemanning. Denna tjänst permanentades och sedan 2017 ingår jag i Remeos ledningsgrupp.
I min nuvarande roll som Kvalitetsledare arbetar jag med organisation, verksamhetsstyrning, kravefterlevnad och säkerhet. Jag är ansvarig för långsiktig behovs- och resursplanering av omvårdnadspersonal. Utöver det är jag ansvarig för dokumenthantering och verksamhetens ledningssystem samt är driftansvarig för avvikelserapporteringssystem och journalsystem.
Vad är det bästa med att jobba på Remeo?
Arbetet på Remeo präglas av en positiv framåtanda. Vi vill alltid mer, alltid bättre. Remeo har under min tid varit en klinik i ständig utveckling, vilket är väldigt stimulerande och skapar stora möjligheter till utveckling även för oss medarbetare.
Vi är fortfarande en förhållandevis liten klinik med en liten stab. Därför blir mitt arbete väldigt brett och omväxlande. Jag utmanas varje dag och har ett stort inflytande över verksamhetens inriktning och innehåll.
Det finns en stor lyhördhet för både patienternas och personalens behov. Patientsäkerhet och arbetsmiljö står högst på dagordningen och när det uppstår problem tas de alltid på allvar och åtgärdas.